FB `s oppdrag – Juni 2024

  Borgerfruene og Hans_Christian har egen bod på marked når Uddaspillet gjennomføres fra den 11. – 16. juni 2024. – Hans Kristian ønsker å vise frem trevarer – samling av gamle snekkerverktøy etc.

  Borgerfruene ved FB viser gammelt håndverk og mattradisjoner, koker suppe og serverer smaksprøver.

  På damenes siste møte hadde de forslag om at FB og FAC bør stille noen ambulerende soldater i uniform. Således har Vegar og jeg snakket sammen om dette emnet.

  Men begge foreninger har i juni flere bestemte oppdrag, for FB så har vi følgende på planen for juni: 

  • Stille to soldater for flaggheising på speiderleiren som gjennomføres i festningen den 8. juni (Frivillig deltakelse og ikke betalt oppdrag) Dette er klarert med kommandanten og FAC.
  • Ved åpningen av vårt nye bymuseum i parken, 8. juni kl 13:00, har FB oppstilling med fem soldater og med fane (Dette gjør vi frivillig og i f.m. at det er Haldendagen samtidig).
  • Sette opp bodene i Vadet den 7. juni og som tas ned eno, men trolig mandag 17. juni blir de trsp tilbake til Festningen. Rekstad vil trolig benytte 1-2 boder videre i Vadet. (Dette er betalte oppdrag)
  • Vi gjennomfører historisk kulturvandring 9. juni kl 13-17. Sted er på SYD – siden.

  Det Vegar og jeg snakket om, og somkan tenkes på som en mulig løsning. Og noenlunde likt ved de to foreningene er: Pål og Arild kan ta hver sin dag i Vadet, videre snakker vi sammen med de andre soldatene (FB) om å dekke resterende dager. FAC vil gjøre det på samme måte og uten kanon som Vegar fortalte meg. Hvilken uniform bestemmer den enkelte selv.

  Ja, det vil også i år og før Udda – spillet starter: 

  • Soldater og borgerfruene har muligheten under forutsetning at du gjør en innsats for FB: Gratis adgang til generalprøven for frivillige: Som i 2022 vil frivillige lag og foreninger og andre som deltar frivillig i markedet, tilbys gratis adgang til generalprøven. Dato bør være den 10. juni, men er ikke 100% bestemt når dette skrives.

  Avslutningsvis, har du lyst på en spesiell dag i Vadet, så melder du det til meg. 

  Videre behøver FB også en som kan lede marsjen mellom de forskjellige tablåene ifm den 9. uni kl 13:00. Manuset for dette er under arbeide nå og kommer straks ut til dere. Det kommer også oversikt over hvem som har meldt seg klar for å løse oppdragene, men vi mangler noen av dere og spesielt til å støtte de i Vadet😇 

  Vennlig hilsen, Pål

  Merknad: 

  Tider for markedet: Åpningstidene for markedet er 17 – 19:30 hverdager og 15- 19:30 i helga. Det er ønskelig med servering i pausene